با حضور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور برگزار شد؛

آیین اختتامیه" نهمین سوگواره ملی شعر ۷۲ خط اشک" در دانشگاه ولایت

۱۷ دی ۱۴۰۱ | ۱۹:۴۱ کد : ۱۲۹۲ اخبار
تعداد بازدید:۳۴۰
آیین اختتامیه نهمین سوگواره ملی شعر آیینی "هفتاد و دو خط اشک" ویژه " دانشگاهیان سراسر کشور" در مجتمع فرهنگی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی دانشگاه ولایت ایرانشهر برگزار شد.
آیین اختتامیه" نهمین سوگواره ملی شعر ۷۲ خط اشک" در دانشگاه ولایت


به گزارش روابط عمومی دانشگاه ولایت، آیین اختتامیه نهمین سوگواره ملی شعر آیینی" هفتاد و دو خط اشک" ویژه" دانشگاهیان سراسر کشور" با حضور حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی، رییس محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور، حجت الاسلام و المسلمین عبدالواحد بامری مسئول محترم دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان سیستان و بلوچستان، حجت الاسلام و المسلمین عیسی بزمانی امام جمعه معزز شهرستان ایرانشهر، دکتر شعبانی معاون محترم استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ایرانشهر، دکتر حامد نجفی آشتیانی رئیس دانشگاه ولایت، حجت الاسلام و المسلمین محمدی نور مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ولایت، فرهنگیان، مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی شهرستان، شاعران آیینی از سراسر استان سیستان و بلوچستان و کشور، اساتید و اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان، صبح امروز شنبه (۱۴۰۱/۱۰/۱۷) در محل مجتمع فرهنگی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی دانشگاه ولایت برگزار شد.

در ابتدای مراسم، حجت الاسلام و المسلمین محمدی نور مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ولایت ضمن عرض خیر مقدم و خوش آمدگویی به میهمانان و شاعران آیینی و خصوصا میهمان ویژه این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، گفت: یکی از مواردی که در مقوله فرهنگ و رشد آن موثر است این است همانگونه که در بعد کمی آن توجه می شود به موازات آن نیز به بعد کیفی فرهنگ باید توجه بشود.

وی افزود: اگر بخواهیم یک فرهنگ را به صورت کیفی گسترش بدهیم،  لازمه اش این است که باید از امکانات و موارد متعددی برای تحقق این هدف استفاده شود تا آن فرهنگ برای مخاطبین جذابیت لازم را داشته باشد.

 حجت الاسلام و المسلمین محمدی نور گفت: زبان هنر، باعث جذب مخاطب می شود و قالب شعر، یکی از قالب های مهم هنر است که ما در فرهنگ عاشورایی تاثیر و نقش شعر را در بیان این فرهنگ، به صورت برجسته می بینیم.

وی با اشاره به این نکته که امسال نهمین سالی ست که سوگواره ملی شعر ۷۲ خط اشک برگزار می شود، گفت: سوگواره ملی شعر ۷۲ خط اشک با هدف شناسایی، تقویت و استفاده از ظرفیت شاعران در جهت تبلیغ فرهنگ عاشورا هر ساله برگزار می شود که امسال توفیق برگزاری آن نصیب مردم استان و شهرستان و دانشگاه ولایت شد.

وی در پایان ضمن تشکر از تمامی افراد، عوامل، نهادها و اداراتی که در برگزاری این مراسم مشارکت داشتند نیز به تعداد آثار ارسال شده به دبیرخانه سوگواره ملی شعر ۷۲ خط اشک اشاره کرد و اظهار داشت: بالغ بر ۳۱۰ اثر به دبیرخانه ارسال گردید که از بین ۳۱۰ اثر ۲۰ اثر حائز رتبه شدند که در مراسم امروز از آنها تجلیل به عمل می آید. 

دکتر نجفی آشتیانی رئیس دانشگاه ولایت به عنوان سخنران بعدی این مراسم، ضمن خوش آمدگویی و عرض خیرمقدم به همه ی میهمانان حاضر در مراسم، خصوصا میهمان ویژه این آیین حجت الاسلام و المسلمین دکتر رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، گفت: امروز در این گردهمایی دور هم هستیم به یاد و گرامیداشت فرهنگ و عصاره زیستن، یعنی فرهنگ ایثار و شهادت. 

وی افزود: از زمانی که سیدالشهدا حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یارانش برای احیای دین جدش و برای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر قیام کردند. در واقع از همان زمان مکتب حسینی را بنیان گذاشتند و به جامعه بشری عرضه کردند.

دکتر نجفی آشتیانی در ادامه به مکتب شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: در عصر حاضر، این مکتب شهید سلیمانی است که به عنوان یک مکتب حاضر، حی و زنده پیش روی نسل جوان و نسل امروزی است. امروز گردهم آمده ایم برای گرامیداشت همین ارزشهای والای انسانی.

وی بیان کرد: در طول تاریخ، هنر و شعر در بسط و گسترش ارزشهای والای انسانی از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده اند. 
 در ادامه ی مراسم، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور، ضمن عرض سلام و تقدیر و تشکر از بانیان این مراسم گفت: موضوع شعر، آن جریان حامل مفاهیم عالی ست که انسان در طول زمان بناست به حافظه تاریخی خودش بسپارد و اجازه فراموش شدن آن را ندهد و آن را بپروراند و وسعت بدهد و عمق ببخشد.

وی افزود: شعر حامل آن مفاهیم بزرگی است که از انسان ها در بخش های مختلف زندگی شان به آن توجه کرده اند. 

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی اظهار داشت: امروزه قالب اسطوره، حماسه و آنچه که از مفاهیم شعری است و ما از آن به عنوان بن مایه ها و درون مایه های شعر یاد می کنیم، در محور اصلی انتقال شعر موثر هستند. 

وی بیان داشت: ما مفهوم بزرگ و بلندی مثل عاشورا و کربلا را داریم. مفهومی که تمام رسالت پیامبر (ص) را، ظرفیت انتقال و ظرفیت حملش را، به خوانندگان و مشتاقان دارد. مفهوم سیاست، عاطفه، عشق، محبت و اسطوره همه این ها در کربلا امکان تجلی دارد و با شعر امکان باز پروری و امکان انتقال دارد. 

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور گفت: ما یک واقعیت و حقیقتی را داریم که فرزند رسول الله (ص) محبوب دل پیامبر و سرور جوانان اهل بهشت به باور همه مسلمانان یک روز برای نجات دین جدش و برای نجات انسان ها از جهالت و گمراهی، جان خود و عزیزانش را فدا کرد و خاندان پیامبر و دختر پیامبر به اسارت گرفته شدند و آنها را در سرزمین اسلام شهر به شهر گرداندند. این مسلم تاریخ است. هیچ کس در این موضوع تردیدی نکرده است. 

وی افزود: همین استان سیستان و بلوچستان که اکنون ما در آن هستیم، این افتخار را دارد که اولین قیام بر علیه بنی امیه را بعد از شهادت اباعبدالله الحسین(ع) رقم زده است. چند ماه بعد از عاشورا، این سرزمین شاهد قیام علیه بنی امیه بود. 

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی گفت: این سرزمین(سیستان و بلوچستان)، سرزمینی است که علیرغم اینکه در دوره بنی امیه، لعن بر امیر المومنین (ع) توسط حکام بنی امیه اجباری شد و بالای منابر بیش از ۶۰ سال امیرالمومنین را مورد لعن قرار دادند. اما مردم این سرزمین هرگز این موضوع را نپذیرفتند. 
وی اظهار کرد: می بینیم که اقوام و ملت های دیگر دنیا، گاهی وقتها با اسطوره و گاهی وقتها با یک موضوع پرداخته شده ای که چندان بن مایه ای از حقیقت را ندارد چقدر توانسته اند مفاهیم خود را منتقل کنند.

وی ادامه داد: از قصه مصلوب شدن حضرت عیسی (ع) که بر اساس آیات صریح قرآن کریم جزو باورهای غلط است و هرگز حضرت عیسی  کشته نشد. ولی با همین موضوع مصلوب شدن، چه مفاهیمی را برای گره زدن عشق و محبت و جریان نجات بخشی به انسان، می آفرینند، و از آن استفاده می کنند. در حالی که ما امام حسین (ع) را داریم.

گفتنی است، پخش تیزر نهمین سوگواره ملی شعر ۷۲ خط اشک؛ پخش کلیپ بیانات مقام معظم رهبری در مورد شعر؛  سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین بزمانی امام جمعه معزز شهرستان ایرانشهر؛ اجرای دونی زنی سنتی توسط هنرمند استان خدابخش نارویی از بمپور؛ شعر خوانی شاعر برگزیده استانی ابراهیم میری از زابل؛ شعر خوانی شاعر برگزیده استانی علی شعبانی فرماندار ایرانشهر؛ شعرخوانی هارون اخلاقی با موضوع سردار دلها، از نیکشهر؛ اجرای موسیقی عرفانی آوای کلپورگان از سراوان؛ شعرخوانی شاعر برگزیده دانشگاهی سرکار خانم بهجت فروغی کارمند دانشگاه اصفهان؛ شعرخوانی شاعر برگزیده دانشگاهی امیرحسن منتظرقائم دانشجوی مرکز آموزش عالی شهید مطهری فارس؛ شعرخوانی شاعر برگزیده دانشگاهی سرکار خانم فاطمه سلیمانپور از دانشگاه کاشان؛ پخش کلیپ سردار دلها( با موضوع ارادت قوم بلوچ به شهید سلیمانی)؛ شعرخوانی شاعر مدعو علیرضا قزوه شاعر آیینی کشور؛ شعرخوانی شاعر مدعو سعید بیابانکی شاعر آیینی کشور؛ و تجلیل از نفرات برتر از مهمترین برنامه های این مراسم بود.


( ۱ )