برگزاری مراسم افتتاحیه سومین همایش ملی محاسبات نرم علوم مهندسی در صنعت و جامعه در دانشگاه ولایت

۰۱ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۴ کد : ۱۸۶۱ اخبار
تعداد بازدید:۴۵۸
مراسم افتتاحیه سومین همایش ملی محاسبات نرم علوم مهندسی در صنعت و جامعه روز سه شنبه ۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در دانشگاه ولایت ایرانشهر برگزار شد.
برگزاری مراسم افتتاحیه سومین همایش ملی محاسبات نرم علوم مهندسی در صنعت و جامعه در دانشگاه ولایت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ولایت ایرانشهر، مراسم افتتاحیه سومین همایش ملی محاسبات نرم علوم مهندسی در صنعت و جامعه با هدف ارائه دستاوردهای علمی و ایده های نوین پژوهشگران خلاق، در رشته های مهندسی و در راستای نیازهای جامعه و صنعت، به همت دانشکده فنی و مهندسی و علوم پایه و با حضور مهندس شه بخش، معاون محترم سیاسی و امنیتی فرمانداری ویژه شهرستان ایرانشهر، مهندس سلیمانی، مسئول محترم اداره برق شهرستان ایرانشهر، دکتر نجفی آشتیانی، رئیس دانشگاه ولایت، حجت الاسلام و المسلمین محمدی نور، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ولایت، معاونان، مدیران، اعضای هیئت علمی، یاوران علمی، دانشجویان و سایر علاقه مندان به مسائل مرتبط با صنعت و جامعه، روز سه شنبه، ۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در سالن همایش مجتمع فرهنگی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی دانشگاه ولایت ایرانشهر برگزار شد. در ابتدای این همایش، دکتر نجفی آشتیانی، رئیس دانشگاه ولایت در سخنانی ضمن گرامیداشت ایام مبارک شعبانیه و عرض خیر مقدم و خوش آمدگویی به حاضرین، اظهار داشت: امروز شاهد برگزاری سومین همایش ملی محاسبات نرم علوم مهندسی در صنعت و جامعه به میزبانی دانشگاه ولایت هستیم که از این بابت سپاسگزار خداوند هستیم.

 وی افزود: امتداد این همایش ملی و برگزاری آن به صورت سالانه در دانشگاه، نشان دهنده برنامه ریزی معاونت آموزشی، پژوهشی و تحصیلات تکمیلی و عزم و اراده خانواده بزرگ دانشگاه ولایت به خصوص اعضای هیئت علمی است که با هدف ارائه آخرین دستاوردها علمی و پژوهشی در جهت حمایت از جامعه و صنعت برگزار می شود.

 دکتر نجفی آشتیانی گفت: طبق پیگیری و برنامه ریزی های صورت گرفته، دو همایش ملی دیگر به تعداد همایش های دانشگاه اضافه خواهد شد که بر این اساس، در سال ۱۴۰۳، به حول و قوه الهی شاهد برگزاری ۴ همایش در دانشگاه ولایت خواهیم بود که این جای خوشحالی دارد که دانشگاه ولایت توانسته است در جهت ایفای نقش خود حرکت کند و برای منطقه موثر باشد. 

وی اضافه کرد: آیین رونمایی از پوستر همایش ملی خورشید ولایت با مجوز ISC در نیمه ی شعبان در دانشگاه ولایت برگزار خواهد شد.

 در ادامه، حجت الاسلام و المسلمین محمدی نور، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ولایت به عنوان دیگر سخنران این رویداد علمی، ضمن خوش آمدگویی به حضار و گرامیداشت ایام شعبانیه، خاطر نشان ساخت: جامعه در سایه توجه به علم و تحقیق می تواند به رشد و توسعه برسد و برگزاری این همایش ها به گشوده شدن گره های جامعه کمک خواهد کرد. 

وی در ادامه به اهمیت فراگیری علم و نقش آن در استقلال جوامع از دیدگاه امام علی (ع) اشاره کرد و گفت: علم سلطان است، علم قدرت و سلطنت می آورد. هر کس آن را پیدا کرد و یافت به وسیله آن می تواند بر دیگران تسلط پیدا کند و بر عکس، هر کس از علم بی بهره ماند و به آن نرسید، دیگران بر او یورش می برند و تسلط پیدا می کنند.

 حجت الاسلام و المسلمین محمدی نور تصریح کرد: اگر نگاهی هر چند گذرا به تاریخ تمدن غرب داشته باشیم در خواهیم یافت که تمدن نوپای غرب در سایه توجه به علم توانسته است بر جهان تسلط پیدا کند و جوامع را محتاج خود کند. 

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ولایت افزود: در دین مبین اسلام توصیه اکید به علم آموزی شده است و فراگیری دانش بر هر فرد اعم از زن و مرد در هر شرایط زمانی و مکانی واجب است‌. ظهور تمدن اسلامی در قرون گذشته در سایه توجه به علم و دانش شکل گرفته بود و همه ی ما جهت ایجاد تمدن نوین اسلامی باید به علم و تحقیق و تکنولوژی اهمیت قائل باشیم. 

دکتر حسین تقی پور، مدیر دفتر ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه ولایت به عنوان دبیر علمی سومین همایش ملی محاسبات نرم علوم مهندسی در صنعت و جامعه در سخنانی ضمن خیر مقدم به حاضرین و اشاره به دانشگاه های نسل اول، دوم، سوم و چهارم و رویکردها و اهداف آنها، گفت: دانشگاه‌های نسل اول دانشگاه هایی بودند که در آن‌‌ها آموزش، نقش محوری داشت. نقش دانشگاه در این دوران منحصر در انتقال دانش موجود به نسل بعد بدون تأکید بر انتقاد و پژوهش و نوآوری فکری بود و خروجی این دانشگاه ها تربیت افراد حرفه ای بود. 

وی افزود: در دانشگاه های نسل دوم؛ پژوهش در کنار آموزش قرار گرفته و بر خلاف دانشگاههای نسل اول که از حقیقت دفاع می کردند به دنبال کشف طبیعت بودند، و خروجی آن ها علاوه بر افراد حرفه ای شامل دانشمندان بود.

دبیر علمی سومین همایش ملی محاسبات نرم علوم مهندسی در صنعت و جامعه اظهار داشت: با دومین انقلاب در دانشگاه ها، دانشگاه‌‌های نسل سوم پدید آمدند. آموزش و پژوهش همه ذیل نوآوری و کارآفرینی تعریف می‌شد. خطوط پژوهشی دنبال‌شده در این دانشگاه‌‌ها آن‌هایی بودند که به نیازهای جامعه و صنایع و کسب ‌‌وکارها پاسخ می‌ دادند. آموزش ارائه‌شده نیز فراخور نیازهای بازار کار بود.

وی افزود: دانشگاه نسل سوم؛ به این معنی که، دانشگاه دیگر صرفاً مکانی برای یادگیری یک سری آموزه‌های آموزشی و پژوهشی صرف نیست؛ و خروجی این دانشگاه ها شامل افراد حرفه ای، دانشمند و کارآفرین بود.

 
مدیر ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه ولایت اضافه کرد: اما دانشگاه‌های نسل چهارم ماهیتی کارآفرین، فرصت‌ساز، خلاق و پیشرو دارند که در حل مشکلات اجتماعی نقش موثری ایفا می کنند. دانشگاه‌های نسل چهارم از یک‌سو تاثیر قابل توجهی بر محیط و توسعه محلی و منطقه‌ای دارند و از سوی دیگر موجبات تحول و توسعه خود را فراهم می‌کنند و در واقع فراتر از آموزش، پژوهش و کارآفرینی، ایجادکننده و فرصت ساز توسعه محلی و منطقه ای هستند.

 دکتر تقی پور در ادامه در خصوص آمار مقالات ارسالی به کنفرانس اشاره کرد و اظهار داشت: بیش از ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که از میان آنها ۸۱ مقاله به صورت شفاهی، ۱۶ مقاله به صورت پوستر و نیز، ۶ مقاله به صورت چکیده پذیرفته شد که در قالب کتابچه همایش چاپ و در خدمت پژوهشگران و علاقه مندان قرار خواهد گرفت.

 وی تاکید کرد: طی توافق های صورت گرفته، مقالات برتر محورهای کنفرانس در مجلات با نمایه اسکوپوس چاپ خواهد شد.

 دکتر تقی پور با اشاره به اینکه امید است سومین همایش ملی محاسبات نرم علوم مهندسی در صنعت و جامعه گام موثری در رشد و توسعه جامعه محلی باشد، اظهار داشت: ادامه این همایش، از ساعت ۱۵ بعد از ظهر امروز و طی دو روز، در قالب ۱۱ نشست به صورت موازی و با رویکردهای مهندسی شامل "مهندسی مکانیک، برق، شیمی، کامپیوتر، کشاورزی، معدن، مدیریت، حسابداری و کلیه رشته های مرتبط" برگزار می شود. 


قرائت قرآن کریم، پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، پخش کلیپ با موضوع همایش، سخنرانی دکتر تاجداری، رئیس دانشکده فنی و مهندسی و علوم پایه، سخنرانی دکتر میر بلوچزائی، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی، و سخنرانی مهندس شه بخش، معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری ویژه شهرستان ایرانشهر، از دیگر بخش های این کنفرانس ملی دو روزه بود.‌


( ۱ )