در دانشگاه ولایت برگزار شد
برگزاری دهمین نشست کرسی آزاداندیشی در دانشگاه ولایت
دهمین نشست کرسی آزاد اندیشی دانشگاه ولایت با عنوان ضرورت کاربست مطالعات میان رشتهای در علوم انسانی در دانشگاه ولایت برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ولایت دهمین نشست کرسی های آزاداندیشی دانشگاه ولایت روز سه شنبه بیستم آبان ماه با سخنرانی دکتر تورج زینی وند، دانشیار دانشگاه رازی کرمانشاه، با عنوان «ضرورت کاربست مطالعات میان رشتهای در علوم انسانی» از طریق ویدیو کنفرانس برگزار گردید.
وی در این نشست ابتدا ضمن تشکر از حوزه معاونت محترم فرهنگی دانشگاه به خاطر فراهم نمودن برگزاری چنین نشست های به تبیین ابعاد و چارچوب های مطالعات میان رشتهای پرداختند.
زینی وند در ادامه به تعریف های متعدد مطالعات میان رشته ای اشاره کرده و افزودند:
این مطالعات نوعی تلفیق و ترکیب روشمند و اثربخش و منطقی تخصص های گوناگون است که بواسطه این روش می توان به گونهای دقیق تر و کاملتر وژرف تر و و روشن تر به یک مسأله پیچیده و و چند وجهی که با یک مهارت و تخصص قابل بررسی نیست، دست یافت. مطالعات میان رشتهای از نظر ایشان اعتقاد به خرد جمعی و پاسخ غیرتک رشتهای به یک مسأله هست.این نوع مطالعات به تفکر سیستمی و ترکیب و یکپارچه سازی اطلاعات تاکید می کند.
وی در ادامه به ذکر تاریخچه ای مختصر از این مطالعات در یونان باستان و آثار برخی اندیشمندان معاصر اشاره و افزودند:
آنچه بیش از گذشته ما را به کاربست مطالعات میان رشتهای ترغیب و ملزم می کند رهاوردهای مثبت این مطالعات است. دوری از حصرگرایی، پذیرش تکثر محوری در علوم، پرهیز از تحویلی نگری، رهایی از سطحی نگری، احترام به دیگر تخصص ها و مهارت ها، افزایش روحیه تسامح و گفت و گو، پاسخ کلی و ژرف و چند رگه ای به یک مجهول از جمله این دستاوردهای مثبت در بکارگیری این مطالعات است.
ایشان در پایان به برخی از پرسش های حاضران در این نشست نیز پاسخ دادند.